Capella del sant Crist del Davallament

De Catedral de Mallorca - WikiMedia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
This page is a translated version of the page Capella del sant Crist del Davallament and the translation is 100% complete.

Altres idiomes:

Construïda en el segle XIV, l’any 1399 disposava de tres altars dedicats a santa Cecília (centre), sant Blai i a Tots els Màrtirs. Actualment està dedicada al sant Crist del Davallament, la imatge del qual, de grandària natural, hi va ser traslladada des de la capella de Nostra Senyora de la Grada l’1 de novembre de 1742. Des d’aleshores, la talla es troba a la part del darrere del retaule del sant Crist del Davallament, oculta per una pintura que representa el Davallament de la Creu, obra del pintor mallorquí Ricard Anckerman. Aquesta talla és la que s’utilitza per la cerimònia del Davallament de la Creu el divendres sant. L’actual retaule barroc, de fusta, sense daurar, s’acabà en 1729. La capella es va reconstruir l’any 1739 perquè amenaçava ruïna. Des del desembre de 1974, tanca la capella la preciosa reixa, original de l’arquitecte Guillem Reynés, la qual prové de l’església de les Religioses Reparadores.


Retaule de la Capella del sant Crist del Devallament
Plànol de situació


Bibliografia:

  • COLL, Baltasar, Catedral de Mallorca, Palma de Mallorca, 1977.
  • MATHEU MULET, Pedro-Antonio, Guías de la Seo de Mallorca. Capillas y retablos, Editorial Politécnica, Palma de Mallorca, 1955.

Itinerari relacionat:

  1. La fàbrica de la Catedral